Civiele techniek

Met eigen netwerk-engineers wordt zorgvuldig met de opdrachtgever en vergunningverlenende overheden overlegd om het beste tracé uit te zoeken. EBC Glasvezeltechniek streeft ernaar een one-stop-shopping partner te zijn voor toonaangevende providers van telecom-netwerken. Particuliere klanten kunnen ook bij ons terecht voor de aanleg van netwerken of dark-fibers. Ontzorgen van de opdrachtgever is onze rode draad.

Het grootste gedeelte van een glasvezelnetwerk bevindt zich onder de grond. Of het nu gaat om aanleg van nieuwe netwerken, uitbreiding op bestaande netwerken of reconstructies, EBC Glasvezeltechniek heeft alles in huis om dit volgens de modernste technische eisen en veiligheidsstandaard uit te voeren.

Zo zijn er civiele ploegen voor graafwerkzaamheden, frezen, pneumatisch persen of gestuurd boren.

Graven van gaten

Voor het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen moeten gaten gegraven worden. Met ons eigen machinepark verzorgen onze machinisten en grondwerkers al uw graafwerkzaamheden. Gegraven gaten worden met zorg weer toegedicht en bestrating netjes teruggelegd.

Frezen van sleuven

Ook het frezen van sleuven behoort tot de mogelijkheden. Met een door eigen medewerkers ontwikkelde freesinstallatie kunnen we tracés aanleggen van 1 kilometer per dag. Freessleuven worden met zorg weer toegedicht.

Pneumatisch persen

Het kan voorkomen dat open graafwerkzaamheden niet mogelijk zijn door bijvoorbeeld bebouwing, bomen of een (asfalt)weg. In deze gevallen kan een stalenmantelbuis persing de oplossing zijn. Pneumatisch doorpersen wordt uitgevoerd met behulp van een zogenaamde bodempersluchtraket, die ook wel een raketboor genoemd wordt. EBC Glasvezeltechniek BV beschikt over eigen persploegen en kan persingen in verschillende diameters uitvoeren.

Gestuurd boren

Soms is een locatie niet geschikt om sleuven te graven voor het leggen van kabels en leidingen en het tracé te lang is voor een pneumatische persing. Gestuurd boren is dan een goede oplossing. EBC Glasvezeltechniek BV beschikt over meerdere HDD (Horizontal Directional Drilling) boormachines. Met nauwkeurige apparatuur en de expertise van zeer ervaren boormeesters kunnen we lengtes van 200 meter nauwkeurig en gecontroleerd overbruggen.